3 bielky
1 žĺtok
200 g mletých mandlí / orechov / vločiek (prípadne ich mix)
1 prášok do perníka
1 biely jogurt
1 PL medu / agávového sirupu
papier na pečenie
1 tvaroh
200 g malín (alebo iného ovocia podľa chuti a možností, ktoré práve ponúka špajza)
1 želatína
Všetky suroviny na cesto okrem bielkov zmiešaš dokopy.
Z bielkov vyšľaháš sneh a zľahka ho primiešaš do cesta.
Cesto vyleješ do vhodnej formy vystlanej papierom na pečenie
a dáš piecť (cca 40 minút pri 180 stupňoch).
Keď korpus vychladne, maliny zmiešaš s tvarohom
a želatínu pripravíš podľa návodu. Primiešaš ju do malinovej zmesi,
a keď začne pomaly tuhnúť, vyleješ ju na korpus.
Dáš stuhnúť do chladničky, a potom už len nervózne okusávaś nechtíky
a hypnotizuješ hodiny, nech sa už konečne môžeš do tej dobrôtky pustiť :-P
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára