piatok 28. júna 2013

Ryžovo-šošovicový šalát


1 hrnček ryže
1 hrnček červenej šošovice
 1-2 jarné cibuľky / 1 malá červená cibuľa / šalotka
1/2 hrnčeka mrazenej kukurice
1/2 hrnčeka mrazeného hrachu
olej 
soľ
korenie
bylinky

Veľmi rýchly, ľahučký a chutnučký šalát vhodný samostatne na večeru alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ryžu aj šošovicu uvaríš podľa návodu (každé v osobitnom hrnci). Cibuľku nakrájaš a restneš na oleji (najlepšie na olivovom). Kukuricu aj hrach dáš do sitka a sparíš horúcou vodou. Do panvice s cibuľkou pridáš uvarenú ryžu a chvíľu spoločne potrápiš, potom pridáš šošovicu, hrach a kukuricu. Osolíš, okoreníš a pridáš bylinky podľa výberu (ja som mala len sušenú petrželku, ale tak vždy lepšie ako päsťou do oka) :-P  Chvíľu necháš spoločne prehriať v panvici, nech sa chute prepoja. A potom už len papkať :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára