nedeľa 16. júna 2013

Ľahučká šampiňónová polievka


2-3 jarné cibuľky / 1 menšia červená cibuľa
100 g šampiňónov
2-3 zemiaky
petržlenová vňať (najlepšie čerstvá)
morská soľ
rasca
kajenské korenie / červená paprika
 olej (olivový / kukuričný / sezamový / ...)


Cibuľku očistíš a nakrájaš na kolieska (bez vrchnej zelenej časti). 
Šampiňóny aj zemiaky očistíš a nakrájaš.
V hrnci na oleji zľahka restneš cibuľku a pridáš šampiňóny. 
Pridáš rascu a chvíľočku necháš spoločne potrápiť. 
Potom pridáš zemiaky a pár minút spoločne porestuješ. 
Pridáš vodu a varíš domäkka. 
Hotovú polievku dochutíš soľou, kajenským korením 
a petržlenovou vňaťou (čím viac, tým lepšie). 
A polievočka je na svete :-) ĽÚBIM HRÍBIKY!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára