2-3 jarné cibuľky / 1 menšia červená cibuľa
100 g šampiňónov
2-3 zemiaky
petržlenová vňať (najlepšie čerstvá)
morská soľ
rasca
kajenské korenie / červená paprika
olej (olivový / kukuričný / sezamový / ...)
Cibuľku očistíš a nakrájaš na kolieska (bez vrchnej zelenej časti).
Šampiňóny aj zemiaky očistíš a nakrájaš.
V hrnci na oleji zľahka restneš cibuľku a pridáš šampiňóny.
Pridáš rascu a chvíľočku necháš spoločne potrápiť.
Potom pridáš zemiaky a pár minút spoločne porestuješ.
Pridáš vodu a varíš domäkka.
Hotovú polievku dochutíš soľou, kajenským korením
a petržlenovou vňaťou (čím viac, tým lepšie).
A polievočka je na svete :-) ĽÚBIM HRÍBIKY!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára